Er du også tilhænger af danske blomster?

Du kan allerede i dag forudbestille dine blomster og glæde dig til sæsonen for friske blomster starter den 1. april 2024.

Om Blakskjærgaard

På siden her finder du informationer om gården, personen bag og hvordan vi gror vores blomster. 
I bunden af siden finder du et indslag fra TV midtvest samt en artikel fra Holstebro Onsdag. Begge fra vores første år med salg af blomster. 

Om Sofie Toelberg Madsen
- blomsterbonde, florist & founder af Blakskjærgaard

Jeg hedder Sofie og er personen bag Blakskjærgaard. Jeg er 33 år og mor til tre skønne børn. Jeg er gift med Anders, som er min bedste ven og største opbakning. Uden hans uendelige hjælp og arbejdsomhed var denne rejse ikke blevet mulig.
Jeg er uddannet sygeplejerske og for et par år siden arbejdede jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen. Det var både udfordrende og givende på samme tid. Men som tiden gik, begyndte jeg at føle mig udbrændt og søgte ud i naturen når jeg kom hjem. Her fandt jeg ro efter en hektisk dag på arbejde.
Det var her ideen blev født. Jeg ønskede at skabe en virksomhed, der ikke kun kunne give mig og min familie et godt liv, men samtidig kunne bidrage til en mere bæredygtig verden. Jeg indså, at der var potentiale i at dyrke danske blomster på en ansvarlig måde og etablerede derfor virksomheden Blakskjærgaard i september 2021.
Blakskjærgaard er en hyldest til vore hjem og den skønne natur. Jeg har dedikeret mig til at dyrke blomster, der er fri for giftstoffer og kemikalier. Jeg vil ikke kun skabe smukt binderi, men også sikre, at det ikke skader vores planet eller vores helbred. Miljørigtige blomster er fremtiden, og det er min mission at gøre dem tilgængelige for jer.
Jeg er så spændt på, hvad fremtiden bringer for Blakskjærgaard. Der er intet mere tilfredsstillende end at se mine blomster gro, at se mine kunder glade og tilfredse med deres bæredygtige valg.
Så fra mig, tak for jeres interesse og support. Lad os sammen skabe en blomsterrevolution, hvor vi værner om vores planet og hinanden. Sammen kan vi gøre en forskel, og jeg glæder mig til at tage denne rejse med jer alle.
Tak!

 

Om gården

Blakskjærgaard er først og fremmest vores hjem. Vi har boet her siden 2020, men har vidst at det var her vi skulle lande flere år forinden. Vi har derfor haft mulighed for at gøre os mange tanker om, hvordan vi kunne skabe det hjem vi drømte om. Vi har mange ambitioner omkring stedet og er begge drevet af at skabe, så vi vil nok altid i højere eller lavere grad, være i en proces af at udvikle gården.

Blakskjærgaard er beliggende 100 meter fra bredden af Stubbergård Sø. Ejendommen består af et nybygget bjælkehus fra 2020 og en kostald fra 1970'erne, som er blevet gennemrenoveret over det seneste år. I kostalden findes der nu både blomsterværksted, kølerum, lokale til workshops og ikke mindst et stort væksthus i den sydvendte ende af bygningen. 
Til gården hører yderligere en lille skov, 4 hektar eng, samt 7 hektar landbrugsjord.

 

Om hvordan vi gror

På Blakskjærgaard dyrker vi vores blomster med hensyn til naturen og det vil altid være et mål for os at bidrage til og opbygge økosystemet fremfor at nedbryde det. Derfor anvender vi ingen kemikalier, men gøder med naturlige gødningsmidler. Vi bruger ingen spagnum men lokal produceret kompost. Vi bruger ingen store maskiner men en masse manuel arbejdskraft (til det tungeste arbejde har vi dog en lille minilæsser), og vi arbejder med gravefri dyrkning i så vidt muligt omfang det kan lade sig gøre.

Gravefri dyrkning er en metode, hvor vi undgår at vende jorden og forstyrre dens naturlige balancer. I stedet arbejder på at opbygge jorden med lag af kompost, blade og halm ovenpå, hvilket med tiden skaber en rig og næringsrig jord i bedene. Denne metode bevarer nemlig jordstrukturen og gavner dens mikroorganismer, som er vigtige for planternes sundhed og vækst. Vores mark er derfor bygget op udelukkende med permanente bede, som kun bliver sundere og bedre år efter år. 

Vores udvalg af blomster stammer fra et- og toårige blomster, stauder, buske, løg og knolde.
Vi forspirer selv alle de et- og toårige, samt størstedelen af vores stauder og vi planlægger at udvide sortimentet for hvert år.  Alle frø er nøje udvalgt med det formål at give os et bredt men sammenhængende sortiment, med sunde planter der producerer lange holdbare stilke. 
Forspiringen starter, for nogle af vores varianter, allerede to år før der kan høstes af planten og vi forsøger ikke at skynde på processen ved at tilføre kunstigt lys og varme, men gør en dyd ud af at lade planterne udvikle sig i deres eget tempo. På den måde har vi erfaret, at vi får de smukkeste blomster.
Så selvom der kun er salg af blomster fra april til oktober på Blakskjærgaard, arbejder vi året rundt med at skabe smukke blomster til jer.

TV midtvest - Spring ud i haven

Indslag fra sommeren 2021 - Vores debut med salg af blomster

Artikel fra 2021